Националният клуб на привържениците на Левски пусна реплика на легендарна

...
Националният клуб на привържениците на Левски пусна реплика на легендарна
Коментари Харесай

НКП пусна на търг реплика на легендарна фланелка, парите отиват за паметник на Гунди

Националният клуб на последователите на Левски пусна имитация на именита синьо-бяла фланелка, парите от която ще отидат за построяването на монумент на Гунди в столичния квартал " Редута ".

" Националният клуб на последователите на Левски София пуска в магазина си на бул. „ Т.Александров” № 23 имитация на именитата фланелка, носена в интервала от 1979 до 1981 година от футболистите на тогавашния „ Левски-Спартак”.
Цената на именитата синьо-бяла фланелка ще бъде 42 лева, символизираща 42-те години от първото потребление на тази светиня. В годините, в които е тимът играе с тази фланелка, левскарите печелят три трофеи, две купи на руската войска и две купи на България се изправят против европейски величия от рода на Реал Мадрид, Динамо Киев, Севиля, АЗ Алкмаар и други С тази фланелка на 3 юни 1984 година е изигран и историческия мач Левски-ЦСКА 3-1, след който „ сините” стават първия тим в историята на българския футбол, спечелил така наречен „ требъл”, т.е. всички вероятни три трофея в границите на един сезон. С тази популярна фланелка Левски няма нито една загуба в дербитата с тогавашния ЦСКА до съдбовния 19 юни 1985 година, когато се играе финала за купата на България, скандално извоюван от алените с 2-1. Единствената загуба на Левски с тази фланелка от безконечния зложелател се оказва и последния футболен дуел игран с нея, както и последния ни мач изигран под името „ Левски-Спартак”, защото след този злощастен край клубът е прекръстен от алената комунистическа власт на „ Витоша”.
Намерението на НКП на Левски София е в близко бъдеще да предложи и други реплики на именити и обичани за левскарите ретро фланелки и да трансформира това в процедура, каквато от дълго време е позната във всички други европейски страни. Идеята е сходни серии от ретро екипи да имат и своята просветителна и възпитателна цел за младите генерации левскари, трансформирайки се в уроци по левскарска история.
Печалбата от продажбите на ретро фланелките ще бъде дарявана за подхванатата от благотворителната асоциация Levski Family по концепция на фенклуб Редута акция за слагане на монумент на Георги Аспарухов – Гунди в родния му квартал Редута в годината, в която се навършва половин век от трагичната злополука, лишила живота на именитата синя деветка ", пишат ентусиастите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР