Националният клуб на привържениците на Левски излезе с официална позиция

...
Националният клуб на привържениците на Левски излезе с официална позиция
Коментари Харесай

НКП с призив към ръководството на Левски

Националният клуб на последователите на Левски излезе с публична позиция във връзка обстоятелството, че БФС пренасрочи баража за присъединяване в шампионата Лига на конференциите сред 4-ия и 7-мия в крайното класиране на efbet Лига.

Ето какво пишат „ сините “ почитатели, без редакторска интервенция от Novsport.com :

„ Уважаеми членове на висшето управление на ПФК Левски, господин притежател, господа спонсори,

Националният клуб на последователите на “Левски ” се обръща към вас, с цел да изрази мощното си безпокойствие, предизвикано от информацията, че най-важният мач на обичания ни клуб за сезона - баражът за Европа, се изтегля с ден по-рано - от неделя, 11 юни, в събота, 10 юни.

Това значи, че играчите ни ще имат по-малко време за възобновяване след последния кръг от плейофите против Литекс - София, който ще се играе на следващия ден, сряда, 7 юни. Макар да не претендираме за висша експертиза в спортно-техническата част, ни се коства, че 24 часа повече за възобновяване могат да се окажат от съществено значение за представянето ни в баража. А и биха помогнали да избегнем угрозата да влезем във втори мач със състав, цялостен с деца.

Допълнително безпокойствие изпитваме от обстоятелството, че новата дата на възможния ни бараж съответствува с деня, в който ще се изиграе и тазгодишният край в Шампионската лига. Тъй като последователите на “Левски ” са обичайни фенове на красивия футбол, се притесняваме, че това може да попречи на огромна част от “синята ” аудитория от провинцията да участва на мача в София. 

На последно място, нека не по значимост, считаме, че съвпадането на новата, по-ранна дата за възможния ни европейски бараж, с годишното издание на “Синьо лято ” в к.к. “Албена ”, се явява сериозен проблем пред клуба. Причината е, че ядрото на тази част от публиката, която поддържа най-активно Левски, ще взе участие на “Синьо лято ”, където Клубът също е поканен. Струва ни се, обаче, че самият Клуб не намира за належащо да се погрижи уместно за ползите на личните си играчи и последователи и да упорства за връщане на първичната дата за баража - 11 юни - дата, известна от месеци и някак инцидентно изменена в последния миг.

В тази връзка Националният клуб на последователите на “Левски ” приканва висшето управление на клуба да спре да робува на едно “40-годишното другарство ” и да се погрижи личните му футболисти да получат повече време за възобновяване и съответна поддръжка от трибуните за най-важния мач от сезона. "


Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР