Националният интерес на България изисква нова ядрена мощност. Това написа ...

Националният интерес на България изисква нова ядрена мощност. Това написа

Нинова: Националният интерес на България налага изграждането на нова ядрена мощност

" Националният интерес на България изисква нова ядрена мощ. " Това написа водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в профила си във Facebook.

" И за АЕЦ " Белене " бяхме прави, както за доста други неща, само че кой да ни чуе. Разни ползи попречиха да бъде предпазен националният интерес на България.
 Изграждат мрежа за мониторинг на околната среда, обвързвана с плана за нови ядрени мощности в АЕЦ „ Козлодуй “ Изграждат мрежа за мониторинг на околната среда, обвързвана с плана за нови ядрени мощности в АЕЦ „ Козлодуй “
Проектът за построяване на нови ядрени мощности на площадката на АЕЦ „ Козлодуй “ доближи съществен стадий, обвързван с внедряването...

Само да напомня, че през 2013 година ние събрахме над 770 000 подписа за народен референдум. Мнозинството на ГЕРБ тогава подмени въпроса на допитването. А в следствие одобри решаване в Парламента за преустановяване на строителството на нова атомна централа на площадката в Белене. Сега на кого не е ясно-единствената сигурна и евтина заместваща мощ на въглищните централи е ядрената енергия. Но се изгуби скъпо време, за което сега заплаща целият български народ. Нека всички партии, които ще влязат в следващото Народно заседание, занапред да реализираме единодушие, че едно от първите неща, което ще извършим, е да дадем ход на построяване на нова ядрена мощ. Това е работещото и рационално решаване. "

Източник: actualno.com