Националният интерес има много аспекти, но ключов интерес за България

...
Националният интерес има много аспекти, но ключов интерес за България
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Ключово за България е да запази максимално умерена позиция по темата НАТО – Русия

Националният интерес има доста аспекти, само че основен интерес за България е да бъде непокътнато единството на нацията по такива значими въпроси като защитата, сигурността, войната и мира.

В този смисъл основно за България е да резервира една оптимално умерена позиция в тази истерична среда, която се основава. “ Това съобщи заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на БСП Кристиан Вигенин по време на изключителното съвещание на Народното събрание.

Той изясни, че от една страна България би трябвало да подсигурява своите задължения във връзка с НАТО, само че от друга да съобщи ясно и изрично, че няма да се ангажира по никакъв метод във враждебни дейности, още по-малко военни и замесване в какъвто и да е било спор.

„ Приемам с задоволство и обстоятелството, че за вас основен въпрос е деескалацията на напрежението и България ще работи в тази посока “, съобщи социалистът по отношение на изявлението на министър-председателя и добави: „ В позицията ви от предходната седмица стана ясно, че страната не е подготвена да одобри ролята на обект, а ще бъде индивид в интернационалните връзки. “

В тази връзка Кристиан Вигенин зададе следния въпрос към Кирил Петков: „ Какви ограничения, оферти и начинания обмисляте за деескалация на напрежението? “
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР