Националният институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ издава предупреждение от

...
Националният институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ издава предупреждение от
Коментари Харесай

Внимание! Опасно време в 16 области на страната

Националният институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ издава предизвестие от първа степен - жълт код, за мощен вятър и студено време с негативни дневни температури.

Това се показва в картата с предупредителните кодове за рисковите метеорологични феномени, оповестена в на Национален институт по метеорология и хидрология.

Предупредителен жълт код за мощен вятър е в действие за областите:

Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Пловдив, Пазарджик и София Област. Там прогнозата е за краткотрайно мощен северозападен вятър, скорост 14-19 m/s.

А сигнален жълт код за ниски температури е в действие за областите:

Перник, София, София Област и Кюстендил. Там прогнозата е за студено време с негативни дневни температури.

Вижте и останалата прогноза за времето:

Днес облачността още веднъж ще се усили до забележителна и на доста места ще превали слаб сняг. Минималните температури ще са сред минус 8 и минус 3 градуса, в обособени котловини - до минус 12 градуса, а оптималните - най-вече сред минус 3 и 2 градуса. Атмосферното налягане денем едва ще се намали, само че ще се задържи малко по-високо от междинното за януари, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/, представени от Българска телеграфна агенция.

Черно море

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от северозапад. Максимални температури на въздуха: 1-4 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Планините

Над планините облачността ще е забележителна и на доста места ще превалява слаб сняг. Ще духа мощен, по билата и краткотрайно плевел северозападен вятър. По планинските проходи ще има виелици и ще се образуват навявания. Ще продължи да става студено. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 9 градуса, на 2000 метра - към минус 16 градуса.

Неделя

И в неделя ще бъде прохладно и студено. Облачността ще е по-често забележителна, тук-там ще има и слаби валежи от сняг. Минималните температури ще са сред минус 9 и минус 4 градуса, в обособени котловинни региони при скъсване на облачността - до минус 12 градуса, оптималните - най-вече сред минус 3 и 2 градуса, тук-там в котловините на Западна България - и по-ниски.

Понеделник

В понеделник от север-североизток ще нахлуе още една порция леден въздух. Ще бъде най-вече облачно, тук-там с валежи от сняг, по-съществени - в планините и планинските региони. Дневните температури в по-голямата част от страната ще остават под нулата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР