Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за събота,

...
Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за събота,
Коментари Харесай

Жълт код за виелици и сняг в седем области

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за събота, предизвестие от първа степен - жълт код, за обилни превалявания от сняг, за формиране на снежна завивка , за сдържан и краткотрайно мощен вятър, за виелици и навявания в седем области в Североизточна България.

Областите с сигнален жълт код са: Силистра, Добрич, Русе, Разград, Шумен, Търговище и Велико Търново. Очаква се количествата на преваляванията там да са до 20-30 литра на квадратен метър, а дебелината на снежната завивка да е от 10-15 сантиметра .

Температурите ще са без значителен дневен ход - преобладаващите минимални ще са сред минус 3° и 2°, в София - към минус 2°, оптималните - сред 0° и 5°, в София - към 2°.

Над планините ще бъде най-вече облачно и мъгливо. Ще има превалявания от сняг, по-интензивни до сутринта в Рило-Родопската област, а денем в Централна и Източна Стара планина и там ще се основават условия за виелици и навявания. Вятърът ще е сдържан до мощен от север-северозапад, по най-високите върхове на Рила и Пирин - от запад . Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 3°, на 2000 метра - към минус
Всичко за Вашата сватба
7°.

Над Черноморието ще бъде облачно с превалявания от дъжд, които до обяд в доста региони ще се примесват и ще преминат в сняг. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от север-северозапад . Максималните температури ще са 2°-5°. Температурата на морската вода е 9°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, вечерта ще стартира да отслабва.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg