Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде предупреждение от

...
Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде предупреждение от
Коментари Харесай

Жълт код за значителни валежи в осем области на страната

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде предизвестие от първа степен - жълт код за евентуално рисково време и дъжд в осем области на страната.

В София област, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Габрово и Ловеч се чакат обилни превалявания. На места те започнаха още през нощта.


През деня облачността ще бъде забележителна, само че от запад преваляванията ще отслабват, след обяд и ще стопират, най-късно в източните региони от страната. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Дневните температури ще се намалят и оптималните ще са най-вече сред 9° и 14°. В София - към 11°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна и ще има превалявания от дъжд. Привечер ще отслабват и спрат. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максимални температури: 9°-10°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде облачно с превалявания от сняг, под към 1800 метра - от дъжд. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - до мощен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра - към минус 1°.

В четвъртък
Всичко за Вашата сватба
от запад облачността ще се раздира и понижава, преди обяд над източните региони ще бъде към момента забележителна, на обособени места там ще превалява. Вятърът ще е слаб - от североизток, вечерта ще се ориентира от юг. Сутринта - хладно, с минимални температури най-вече сред 1° и 6°, в обособени котловини - с понижена видимост. През деня ще се затопли и оптималните температури ще бъдат сред 13° и 18°.

В петък ще бъде най-вече слънчево, съвсем безшумно. Сутринта тук-там в низините видимостта ще е понижена. Затоплянето ще продължи. На места дневните температури ще надвишават 20°, по-ниски ще остават по Черноморието.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg