Националният хандбален отбор на България за младежи до 18 години

...
Националният хандбален отбор на България за младежи до 18 години
Коментари Харесай

Младежите с нови две загуби в Австрия

Националният хандбален тим на България за младежи до 18 години записа нови две загуби присъединяване си на Европейското състезание в австрийския град Тулн на Дунав.

В понеделник българските момчета, водени от треньорите Георги Андреев и Христо Йорданов, паднаха от Словакия с безапелационното 20:38 (9:19) в третия си мач от Група В на шампионата, игран в зала " Йозеф Вайзер ". Младите хандбалисти на Словакия взеха преднина през цялото време и с помощта на положителната си игра в отбрана поведоха с 19:9 до почивката. Словакия усили темпото при започване на втората част и разликата набъбна до 28:15, след което умерено завоюва срещата с 38:20.

Най-резултатен за България бе Валентин Митев с 6 попадения, а Владислав Йоргов, който бе разгласен за най-хубав състезател от българския отбор, приключи с 5. За тима на Словакия Даниел Полак и Мартин Шмидт забиха по 6 гола за успеха.
Вчера следобяд пък, младите " лъвчета " остъпиха на връстниците си от Латвия с 23:30 (10:16) в 4-а си среща от групата. Първото полувреме стартира по-добре за тима Латвия, който поведе с 8:4 до 12-а минута. Въпреки опитите на българските момчета, почивката пристигна при 16:10 за латвийците. Втората част бе изцяло равностойна и в последна сметка Латвия завоюва без проблеми с 30:23.
Най-полезен за българския отбор бе Валентин Митев с 8 гола. За отбора на Латвия по 7 попадения за триумфа осъществиха Гунтис Пипукс и Антонс Сулейко.

" Латвия беше по-добрия тим през днешния ден. Трябва да играем повече като тим, а не да действаме самостоятелно. Сега ни чака Косово и сме фокусирани да спечелим този дуел. Въпреки всичко ще дадем най-хубавото от себе си ", показа Митев след мача с Латвия.

По този метод българите са на последното място във краткотрайното класиране в групата без победа и извоювана точка, както е и Косово, само че с по-добра голова разлика. Днес (15 август) е почивен ден на шампионата, а на следващия ден (16 август) България ще изиграе последната си среща от групата против младите косовари. Мачът е от 11,30 часа българско време.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР