Националният филмов център спешно смени българската кандидатура за Оскар и

...
Националният филмов център спешно смени българската кандидатура за Оскар и
Коментари Харесай

В сърцето на машината e новото предложение на България за Оскар

Националният кино център незабавно смени българската кандидатура за " Оскар " и предложи " В сърцето на машината " - филм на Мартин Макариев, основан по автентичен случай.

Историята се развива през 1978 година в завода " Кремиковци ", където група пандизчии са изпратени да работят на омекотен режим. Странна история обаче прекатурва живота им вечно.

Една от промените им стартира с тежък конфликт с надзирателите. Машините не се пускат, тъй като птица попада в механизмите им. Милиционерите обаче вземат решение, че пандизчиите съзнателно губят време, с цел да не работят. Вместо да се подчинят на заповедите, наказаните вземат контрола на металургичния завод в свои ръце.

Филмът към този момент завоюва " Златна роза " през 2021 година за най-хубав филм и сюжет и както показва в. " Сега ", е един от дребното български филми с над 1 млн. лева доходи от кино билети.

До промяната на претендента за " Най-добър чуждоезичен филм " се стигна, откакто Филмовата академия на Съединени американски щати дисквалифицира " Майка " на Зорница София поради непозволено времетраене на британската тирада.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР