Националният доверителен екофонд (НДЕФ) отправи нова пета по ред покана

...
Националният доверителен екофонд (НДЕФ) отправи нова пета по ред покана
Коментари Харесай

НДЕФ отправи пета покана за покупка на електромобили

Националният поверителен екофонд (НДЕФ) насочи нова пета по ред покана по схемата за поощряване потреблението на електрически автомобили. По нея могат да аплайват централната администрация и нейните териториални подразделения, както и общините. Набирането на планове стартира на 20 август и продължава до 1 октомври 2018 година Поканата е в рамките на  Инвестиционната стратегия за климата (ИПК) по Схемата за поощряване потреблението на електрически транспортни средства.

Общият бюджет по схемата е към 2 млн. лева, остатъчната сума по тази покана е в размер на 920 000 лв.. Средствата по схемата са част от ИПК на НДЕФ, която се финансира със средства от ранните търгове на излъчвания на парникови газове. Изпълняват се политиките по запазване на околната среда в три посоки – възстановяване качествата на атмосферния въздух, понижаване на излъчванията на парникови газове и понижаване на равнищата на шумовото замърсяване в обитаемоте места.

Според изискванията за кандидатстване безвъзмездната дотация е закрепена за всеки друг тип транспортно средство, без значение от цената, на която се купува. След утвърждението от НДЕФ, бенефициентите избират снабдител посредством социална поръчка.

Финансирането по плановете за поощряване потреблението на електрически автомобили e в размер на:

-          20 000 лв. за напълно електрически транспортни средства категория М1 и N1 (4+1 места);

-          10 000 лв. за хибридни електрически (plug-in) транспортни средства категория M1 и N1 (4+1 места);

-         20 000 лв. за напълно електрически транспортни средства категория L7e, както и за спомагателни надстройки (за разчистване, за поливане, за транспортиране на обемни предмети, изотермални кутии, контейнери за боклук) до 50% от цената им, само че не повече от 3 000 (три хиляди) лева;

-         30 000 лв. за напълно електрически транспортни средства (ванове 7+1; 6+1 места), категория М1 или N1;

-          40 000 лв. за напълно електрически транспортни средства категория М2 и N2.

Всички формуляри за кандидатстване са оповестени в раздел „ Документи “ към Инвестиционна стратегия за климата – електрически автомобили, на уеб страницата на НДЕФ http://ecofund-bg.org

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР