Националният борд по туризъм предлага всички ограничения за влизане на

...
Националният борд по туризъм предлага всички ограничения за влизане на
Коментари Харесай

Предлагат отпадане на ограниченията за туристи

Националният ръб по туризъм предлага всички ограничавания за влизане на непознатите туристи в България за летния сезон да отпаднат. Организацията предложи мярката по време на срещата със служебния министър на туризма доцент Стела Балтова. От организацията желаят цялостно отваряне на главните пазари за морския ни туризъм - Англия, Германия, Русия, Полша, Румъния и Израел.

Причината е, че в тях имунизационната акция е в напреднал етап и надлежно туристите, идващи от там, не съставляват опасност за здравето на българските жители. Предлага се още да отпаднат условията за показване на PCR проби при влизане в България и за другите прилежащи страни - Сърбия, Северна Македония и Турция.

Националният ръб по туризъм предлага за съветските и турските туристи да се вкара опцията за приемане на визи по електронен път или слагане на визи на граничните пунктове за туристически сезони 2021-2022.

Според организацията нужна е незабавна помощ за българските самолетни компании, с цел да могат да реализират чартърни полети през лятото. До момента те са изключени от всички стратегии за субсидиране и са пред банкрут.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР