Националният борд по туризъм /НБТ/ предлага на правителството спешни мерки

...
Националният борд по туризъм /НБТ/ предлага на правителството спешни мерки
Коментари Харесай

Националният борд по туризъм предлага мерки за преодоляване на последствията от фалита на Томас Кук

Националният ръб по туризъм /НБТ/ предлага на държавното управление незабавни ограничения за превъзмогване на следствията върху българския туристически бранш поради банкрута на туроператорската компания " Томас Кук ", Англия и Европа.

С предложенията се цели да се предотвратят отрицателни процеси за българската стопанска система и да се подсигурява устойчивото развиване на туризма през идващите години.

В писмо до премиера, до министрите на финансите и на туризма от организацията желаят работна среща, на която да показват предложенията, оповестиха от Българска телеграфна агенция.

От НБТ желаят опция за финансови облекчения по отношение на събитието, че при издадените фактури от хотелиерите се дължи Данък добавена стойност в границите на месеца и корпоративен налог върху суми, които няма да бъдат изплатени по независещи от тях причини; опция за рефинансиране посредством Българската банка за развиване на заемите към частни банки, които част от притежателите няма да могат да обслужат, а това би довело до вероятни банкрути.

Друго предложение е за увеличение на сумата за национална реклама до най-малко 15 млн. евро годишно за всяка от идващите две години; увеличение на сумата за реклама посредством туроператорите за проведени пакетни пътувания, против ангажимент за спомагателни чартърни полети до най-малко 20 млн. евро годишно за всяка от идващите две години.

В писмото от НБТ правят оценка като навременни и ефикасни дейностите и уговорките на министър Николина Ангелкова, подхванати във зародилата спешна обстановка. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР