Националния отбор на България по футбол спечели втора поредна победа

...
Националния отбор на България по футбол спечели втора поредна победа
Коментари Харесай

България с втора победа при Ясен Петров, разгромихме Грузия ...

Националния тим на България по футбол завоюва втора поредна победа при селекционера Ясен Петров, откакто разгроми с 4:1 Грузия. Голям мач направи Тодор Неделев, който означи първия гол, а по-късно добави и две асистенции. Силно игра и капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев, отличил се с попадение и асистенция. Борислав Цонев направи добър дебют, а Андреа Христов вкара дебютното си попадение с фланелката на държавния ни отбор.

Първата заплаха пред грузинската врата бе основана в 14-ата минута. След центриране от фал в наказателното поле на гостите Васил Божиков от сложна обстановка стреля с глава, само че Мамардашвили се намеси и боксира в корнер. Веднага по-късно последва ново центриране от корнер в наказателното поле на Грузия и още веднъж Божиков стреля с глава, само че право в ръцете на Мамардашвили.

България поведе с 1:0 против Грузия след доста прекрасен гол на Тодор Неделев в 20-ата минута. Той стреля от фал и прати топката в горния десен ъгъл на вратата на Мамардашвили.

В 34-та минута националите ни удвоиха задатъка си. Димитър Илиев беше съборен в наказателното поле, което докара до дузпа, а самият той беше непогрешим от 11-те метра за 2:0.

Грузия пропусна добра опция в 36-ата минута, когато Тситаишвили стреля от фал, на границата на наказателното поле на България, само че след удара му топката мина настрана от десния дирек на вратата на Николай Михайлов.

Точно преди почивката след многоходова офанзива Тошко Неделев откри Спас Делев към точката за дузпата и крилото на Арда оформи класическия задатък за България.

След почивката гостите заиграха по-активизирано, само че в 53-та минута се стигна до корнер за България. Тодор Неделев не центрира добре от него, само че топката стигна още веднъж в краката му този път той откри чудесно Андреа Христов, който с глава повиши до 4:0.

13 минути преди края на срещата резервата Давиташвили вкара гол в нашата врата след неточност при изнасянето.

България - Грузия 4:1
1:0 Неделев 20
2:0 Д. Илиев 35 (дузпа)
3:0 Спас Делев 44
4:0 Андреа Христов 53
4:1 Давиташвили 77

Стартови сформира:

България: Михайлов, Андреа Христов, Петко Христов, Божиков, Велковски, Чочев, Неделев, Борислав Цонев, Илиан Илиев, Спас Делев, Димитър Илиев

Грузия: Мамардашвили, Какабадзе, Кхочолава, Гиорбелидзе, Даушвили, Чакветадзе, Лочошвили, Алтунашвили, Тситаишвили, Микаутадзе, Кхвадагиани
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР