Националните състезателки Невяна Владинова и Татяна Воложанина са с контузии

...
Националните състезателки Невяна Владинова и Татяна Воложанина са с контузии
Коментари Харесай

Невяна Владинова и Татяна Воложанина са с контузии

Националните състезателки Невяна Владинова и Татяна Воложанина са с травми и сега не упражняват. Това разкри президентът на БФХГ Илиана Раева, която беше през днешния ден посетител на пулта на коментатора на държавното състезание за ансамбли Станислава Кръстева. Раева сподели, че заради нарушавания подготвителен развой, заради невъзможността състезателките да бъдат в залата, след възобновяване на тренировките някои състезателки са получили травми, които са резултат тъкмо заради нарушавания подготвителен темп на всички по време на интервала на карантината поради СOVID-19.

" Невяна Владинова има контузия във врата, възвръща се, само че сега не тренира. Татяна Воложанина е получила контузия на глезена, само че тя не е тежка и с нея всичко ще бъде наред в най-кратки периоди. Катрин Тасева има лека контузия, само че тя тренира, въпреки и не с цялостни натоварвания. Леки болежки в крайници има и Боряна Калейн, само че тя също си тренира обикновено, като леко щади болния крайник, а Лъчезара Пекова е с фрактура на стъпалото ", сподели Раева.

Тя благодари на всички клубове за прелестната работа, която са съумели да свършат за толкоз малко време и показа и визията си за това по какъв начин би трябвало един треньор да бъде подсилен, когато работи вярно, стимулирано и методично, без значение от това, че на обещано съревнование нещата може да не са се получили.

Раева следи изкъсо подготовката на всички национални тимове и сподели, че отбор -девойки е видоизменен, доста по-мотивиран и мощен! Днес след края на конкуренцията при девойки старша възраст националките ще изиграят в зала " София " своята комбинация с 5 топки.

Илиана Раева разкри новината, че в БФХГ е получена покана за второто издание на онлайн шампионата на Русия, като всички български гарнитури (ансамбъл и индивидуално) девойки и дами ще вземат участие, само че всеки тим ще показа друг брой съчетания. Състезанието ще бъде в средата на септември, а в България девойките ще се състезават от зала " София ".

Засега Европейското състезание е планувано за ноември, само че следва ново събиране на Европейската централа за взимане на извънредно решение дали тази година ще има шампионат на Стария континент или не. Раева акцентира, че всички национални състезателки упражняват с настройката, че Европейско състезание ще има, пък " най-после каквото се реши, това ще бъде ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР