Националните планове за възстановяване и устойчивост са инвестиция в модернизацията,

...
Националните планове за възстановяване и устойчивост са инвестиция в модернизацията,
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев проведе видеоконферентен разговор с Шарл Мишел

Националните проекти за възобновяване и резистентност са инвестиция в модернизацията, солидарността, в общата мощ и бъдеще на Европейски Съюз. Българският проект за възобновяване и резистентност е в развой на правене и следва да бъде показан през месец юли т.г. Това съобщи президентът Румен Радев, който дружно с други водачи на държави-членки на Европейския съюз взе участие във видеоконферентен диалог с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, оповестиха от прессекретариата на президента.

Разговорът се организира по самодейност на Шарл Мишел в границите на подготовката на постоянното съвещание на Европейския съвет, което ще се състои на 24 и 25 юни в Брюксел. Сред обсъжданите тематики бяха ограниченията за икономическо възобновяване от пандемията от ковид, миграцията, както и други тематики.

Въпреки, че пандемията към момента не е отминала е належащо европейските механизми за реагиране при рецесии да бъдат укрепени, както и да бъде нараснала устойчивостта на здравните системи на страните-членки, прикани Румен Радев. Държавният глава акцентира, че в условия на рецесия Европейският съюз е показал готовността си да работи уверено и новаторско и от страните-членки зависи предоставените запаси да бъдат употребявани по най-ефективен метод.

Президентът изрази и желанието на страната ни да подари ваксини на Република Северна Македония и прикани за облекчение на процедурите в тази тенденция.

„ България отделя особено внимание на външното измерение на миграцията като значим дирек на цялостния метод на Европейски Съюз в тази област “, означи още президентът и приветства задълбочаването на съдействието със страните от прилежащите на Европа райони. Президентът уточни също по този начин, че към момента Европейски Съюз се нуждае и от проект за реакция при положение на бързо повишаване на миграционните потоци. „ Необходимо е да бъдем готови и да имаме точни и ясни указания с какви запаси и брой хора би трябвало да отговорим при възможна такава обстановка “, сподели още Румен Радев.

Актуалната обстановка в Източното Средиземноморие, връзките на Европейския съюз с Русия и Турция, както и с Беларус, също бяха измежду тематиките на диалога.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР