Националните планове за възстановяване и устойчивост са инвестиция в модернизацията,

...
Националните планове за възстановяване и устойчивост са инвестиция в модернизацията,
Коментари Харесай

Радев към Шарл Мишел: Българският План за възстановяване ще е готов през юли

Националните проекти за възобновяване и резистентност са инвестиция в модернизацията, солидарността, в общата мощ и бъдеще на Европейски Съюз. Българският проект за възобновяване и резистентност е в развой на правене и следва да бъде показан през месец юли т.г. Това съобщи президентът Румен Радев, който дружно с други водачи на държави-членки на Европейския съюз взе участие във видеоконферентен диалог с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, оповестиха от прессекретариата на Държавния глава.

Разговорът се организира по самодейност на Шарл Мишел в границите на, което ще се състои на 24 и 25 юни в Брюксел. Сред обсъжданите тематики бяха ограниченията за икономическо възобновяване от пандемията от ковид, миграцията, както и други тематики.
 Путин към Шарл Мишел: Санкциите против Беларус са контрапродуктивни Путин към Шарл Мишел: Санкциите против Беларус са контрапродуктивни
Санкциите, наложени от Европейския съюз против държавното управление на Беларус, са " контрапродуктивни ", съобщи съветският президент Владимир Путин...

Въпреки, че пандемията към момента не е отминала е належащо европейските механизми за реагиране при рецесии да бъдат укрепени, както и да бъде нараснала устойчивостта на здравните системи на страните-членки, прикани Румен Радев. Държавният глава акцентира, че в условия на рецесия Европейският съюз е показал готовността си да работи уверено и новаторско и от страните-членки зависи предоставените запаси да бъдат употребявани по най-ефективен метод.

Президентът изрази и желанието на страната ни да подари ваксини на Република Северна Македония и прикани за облекчение на процедурите в тази тенденция.

„ България отделя особено внимание на като значим дирек на цялостния метод на Европейски Съюз в тази област “, означи още президентът и приветства задълбочаването на съдействието със страните от прилежащите на Европа райони. Президентът уточни също по този начин, че към момента Европейски Съюз се нуждае и от проект за реакция при положение на бързо повишаване на миграционните потоци. „ Необходимо е да бъдем готови и да имаме точни и ясни указания с какви запаси и брой хора би трябвало да отговорим при възможна такава обстановка “, сподели още Румен Радев.

Актуалната обстановка в Източното Средиземноморие, връзките на Европейския съюз с Русия и Турция, както и с Беларус, също бяха измежду тематиките на диалога.
 Ще докара ли обидата против Фон дер Лайен до оставката на Шарл Мишел? Ще докара ли обидата против Фон дер Лайен до оставката на Шарл Мишел?
Последиците от „ Дивангейт “, случаят с ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен в Турция от предходната седмица, не престават...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР