Националните на Дания приемат с удоволствие ролята на скрит фаворит

Националните на Дания приемат с удоволствие ролята на скрит фаворит ...

Дания приема ролята на скрит фаворит


Националните на Дания приемат с удоволствие ролята на скрит фаворит за трофея на Евро 2020 и са напълно готови за предстоящите предизвикателства. Те започват турнира срещу Финландия в събота, като този мач е само първия от общо 3 домакински за "червения динамит" на националния стадион "Паркен".

Дания направи поредица от добри двубои и някои анализатори смятат, че отборът може да спечели Европейското първенство, както го стори през 1992. Тогава те бяха включени късно като заместници на бивша Югославия.

"Сигурно е така, защото имаме добри резултати, играем добър футбол и си струва човек да седне и да ни гледа. Самочувствието в нашия отбор е голямо и то е една от последните съставки за печеливш отбор. За да станем такъв, имаме първо няколко препятствия пред нас", каза плеймейкърът Кристиан Ериксен преди началото на състезанието.

"Супер важно е да направим добро начало на шампионата", лаконичен е централният защитник Симон Кяер.

Във втората си среща в група "В" Дания се изправя срещуБелгия, който е поставен под № 1 в ранглистата на ФИФА. Това само поставя "червения динамит" в позиция за задължителна победа срещу финландците, които в следващия си мач срещат Русия.

"Добре подготвени сме и имаме балансиран състав. Имаме също така енергия за този турнир и се радваме, че ще играем на него. Уважаваме съперниците ни и смятаме, че сме равни с всички", заяви селекционерът Каспер Хюлманд.


Източник: gong.bg