Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще предприеме мерки и ще съдейства

...
Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще предприеме мерки и ще съдейства
Коментари Харесай

НЗОК ще съдейства за облекчаване на достъпа до неразрешени лекарства

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще предприеме ограничения и ще спомага в това число посредством предложение за нормативни промени за облекчение на достъпа до неразрешени у нас медикаменти. Това стана ясно в четвъртък след среща на шефа на касата Дечо Дечев с представители на съдружие “Деца с онкохематологични болести “.

Те са постигнали консенсус, че са нужни незабавни промени в нормативната уредба, регламентираща достъпа до неразрешени за приложимост в България лекарствени артикули. Освен това е належащо да бъде улеснен пътят на пациентите за кандидатстване пред НЗОК за тези лекарства, както и за лекуване в чужбина. Трябва да се извърши смяна и в декларациите за дарителски сметки, попълвани от родителите, при кандидатстване пред НЗОК за прилагане на публичен запас.

На срещата е било доказано, че родителите могат да подават молби за лекуване в чужбина с непълна документи, която в процеса на разглеждане ще се добавя по длъжностен път от лечебното заведение или от родителите.

От Сдружението обърнаха внимание за компликации при подаване на документите, както и показаха съответни случаи, в които са получавали спорна информация от страна на институцията.

Националната здравноосигурителна каса е поела ангажимент в период до 3 юли да изпрати в писмен тип до министъра на опазването на здравето оферти за незабавни промени в наредбите на Министерството на здравеопазването.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР