Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) създава организация, за да не остават

...
Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) създава организация, за да не остават
Коментари Харесай

НЗОК създава организация, за да не остават пациенти без лекарства през новогодишните празници

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) основава организация, с цел да не остават пациенти без медикаменти през новогодишните празници, оповестиха от пресцентъра на НЗОК.

По-рано през днешния ден НЗОК осведоми жителите за зародила щета, която е довела до спиране на достъпа до общите осведомителни запаси на Централното ръководство на институцията и Столичната здравноосигурителна каса. Гражданите, които би трябвало да заверят протоколи за скъпоструващо лекуване, могат да го създадат в районната каса и в нейните офиси, без значение от техническия проблем. Столична каса е минала на ръчна обработка на протоколите, които – след премахване на повредата, ще бъдат въведени в Персонализираната осведомителна система (ПИС).

За да се обезпечи безпроблемното приемане на медикаменти, тест-ленти или стоми от страна на здравноосигурените жители, до възобновяване на естественото действие на ПИС, в Централното ръководство на НЗОК – ул. „ Кричим “ №1, ще бъде обособено едно работно място, което да обслужва пациенти, които би трябвало да заверят или презаверят рецептурните си книжки. И сега институцията продължава да работи за премахване на повредата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР