Националната валута ранд и държавните облигации на РЮА с падеж

...
Националната валута ранд и държавните облигации на РЮА с падеж
Коментари Харесай

Вашингтон твърди, че руски кораб е натоварил оръжия и боеприпаси от Южна Африка

Националната валута ранд и държавните облигации на РЮА с падеж през 2030 година усилиха загубите си след американското изказване, защото търговците на валута обявиха, че се тормозят, че Южна Африка в този момент може да бъде изправена пред западни наказания.

Южноафриканският президент Сирил Рамапоза нито удостовери, нито отхвърли, че такова нещо се е случило. Правителството изследва с въпроса, сподели обаче той, когато опозиционен водач го попита за това в Народното събрание.

Посланикът на Съединени американски щати в Южна Африка Рубен Бриджити съобщи пред локални публицисти на брифинг по-рано през днешния ден, че Вашингтон е убеден, че съветски транспортен съд е натоварил оръжия и муниции от Южна Африка през декември.

" Сред нещата, които отбелязахме, бяха акостирането в Саймънс Таун сред 6 и 8 декември 2022 година на товарния съветски транспортен съд " Лейди Ар ", за който сме сигурни, че е качил оръжия, муниции... преди да тръгне назад за Русия ", сподели Бриджити.

Американският дипломат дефинира случилото се като " изцяло недопустимо " и добави, че измежду висши представители на Съединени американски щати има " дълбока угриженост " за това, че Южна Африка не зачита заявената от нея политика на неприсъединяване и неутралитет във връзка с войната в Русия.

Съединените щати са съществено загрижени по отношение на акостирането на глобен съветски товарен транспортен съд в южноафриканско военно пристанище през декември предходната година и са изразили тази угриженост непосредствено пред няколко представители на южноафриканските управляващи, съобщи през днешния ден пред кореспонденти Ведант Пател, заместник-говорител на Държавния департамент.

Южна Африка се ангажира да стартира без значение следствие, ръководено от пенсиониран арбитър, за хипотетична доставка на оръжие за Русия, заяви южноафриканското държавно управление. То изрази отчаяние от общественото изказване на американския дипломат, като уточни, че въпросът е бил разискван на неотдавнашна среща на южноафриканска делегация с американски представители и е било реализирано единодушие следствието на случая да протече по открития ред.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР