Националната спортна академия Васил Левски беше удостоена с Почетен знак

...
Националната спортна академия Васил Левски беше удостоена с Почетен знак
Коментари Харесай

НСА с Почетния знак на президента

Националната спортна академия " Васил Левски " беше удостоена с " Почетен знак на президента ". Държавният глава Румен Радев връчи оценката на ректора на висшето спортно учебно заведение проф. Николай Изов по време на формалното разкриване на третия теоретичен конгрес " Приложни науки в спорта ", част от събитията, с които се отбелязва 80-годишнина на академията.

" НСА е скъп народен капитал, тъй като тук надалеч не става въпрос единствено за спорт. Със своята активност академията способства за духа и здравето на нацията, градят се полезности, възпитава се борбеност и се укрепва българският дух. През всички години от основаването си до през днешния ден Академията остава вярна да развива полезностите на спорта и олимпийските идеали, съобщи президентът ", съобщи Румен Радев.

Той се обърна с думи на признателност към всички преподаватели и към членовете на управлението на НСА за всичко, което вършат за българския спорт, за това, че сътвориха международни и олимпийски първенци, хиляди спортни експерти и учители по спортно образование, че не престават да развиват спортната просвета и способстват за положителния и зелен тип на столицата.

" Десетилетия наред вашата Академия проповядва нуждата и смисъла на спорта за здрава нация ", означи Радев и добави, че влага в своя човешки капитал, в неговото здраве.

Ректорът на НСА проф. Николай Изов съобщи, че НСА е първият и единствен състезателен университет в България, водач в подготовката и сполучливата професионална реализация на своите ученици.

" 80-годишнината на НСА се отбелязва от цялата спорта общност на България ", акцентира той. Проф. Изов заяви, че във връзка годишнината е валидирана специфична пощенска марка, която е в послание.

Служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева означи, че признава безспорните заслуги на НСА за триумфите на българските спортисти и треньори, записали златни имена в международната спортна история. Тя връчи плакет на НСА в символ на благодарност за постигнатите триумфи.

Акад. Христо Григоров връчи Златния орден на БЧК на ректора на НСА.

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова също означи приноса и многочислените триумфи на висшето спортно учебно заведение.

" Утре София ще получи купата Световна столица на спорта за 2024 година ", сподели тя.

Фандъкова връчи грамотата на кмета на Следствен отдел към окръжна прокуратура на проф Изов, а академичното управление я удостои с почетната лента на НСА.

На събитието участваха още министърът на образованието и науката Сашо Пенов, ръководителят на Българският олимпийски комитет Стефка Костадинова, доста олимпийски и международни първенци и посланици. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР