Националната служба за охрана отбеляза 143 години от полагане основите

...
Националната служба за охрана отбеляза 143 години от полагане основите
Коментари Харесай

НСО отбеляза 143 години от полагане основите на държавната охранителна служба на България

Националната работа за защита означи 143 години от полагане основите на държавната охранителна работа на България, оповестиха от пресцентъра на НСО.

Националната работа за защита (НСО) е способна сполучливо да извършва задачата и дилемите си във всевъзможни условия, в това число в зони на спор. НСО не позволи директни похищения против личностите, които е призвана по закон да пази, нито позволи охранявани от службата институции да бъдат обругани, а хората зад техните стени – унизени. Това съобщи началникът на НСО бригаден военачалник Емил Тонев в послание към чиновниците по случай професионалния празник на службата.

На закрита гала Националната работа за защита означи 143 години от полагане основите на държавната охранителна работа на България. Церемонията почетоха президентът и висш главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев, министър-председателят Гълъб Донев, вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на защитата Димитър Стоянов, началникът на защитата адм. Емил Ефтимов, ръководители на службите за сигурност и публичен ред. Празничен водосвет за здраве и благополучие бе отслужен от Белоградчишкия свещеник Поликарп.

Началникът на НСО регистрира, че службата не е позволила нито един сериозен случай по виновност на нейни чиновници.

" Не допуснахме компромис с най-високите стандарти в своята работа, със личния си професионализъм и с неписания кодекс на нашите чест и достолепие, които не престават да търпят тествания постоянно, когато политическите битки вземат връх в публичния дневен ред “, съобщи бриг. ген. Тонев пред състава на НСО .

Въпреки провокациите и хроничните ограничавания, управлението на НСО поставя изключителни старания за мотивацията на състава на службата, чийто хонорари остават измежду ниските в бранш " Сигурност “. " Правим вероятното и за възстановяване на материалната база и за гладко възобновяване на техническите средства, които използваме, с цел да изпълняваме дилемите си “, уточни още началникът на НСО.

" В изискванията на продължаваща политическа неустойчивост в страната ни, в среда, процесите в която мъчно могат да бъдат планувани дълготрайно, длъжни сме да бъдем още по-мобилизирани и прецизни в нашата работа. Затова ще си разреша да ви припомня, че доверието постоянно стъпва върху почтеност, неизменност и преданост. Лоялността към Националната работа за защита е преданост към българската държавност. Тя не търпи никакви взаимни отстъпки с общия ни дълг и с нашата чест да служим на Родината “, обърна се бриг. ген. Емил Тонев към чиновниците на държавната охранителна работа във връзка професионалния им празник.

В приветствието си към управлението и сегашни и някогашни чиновници на службата президентът Румен Радев акцентира ролята на НСО в общата система за национална сигурност на страната във времена на увеличаващи се опасности и закани.

" Преодоляла голям брой тествания, устояла на трагични политически превратности, неведнъж трансформирана, службата потвърди своята нужда и жизнеспособност “, съобщи президентът. Румен Радев приветства напъните за издигането на престижа и престижа на НСО , както и за подобряването на подготовката и мотивацията на състава.

Държавният глава изрази признателност към чиновниците на НСО , които с достолепие и безрезервност извършват служебния си дълг, демонстрирайки професионализъм и мъжество, макар многочислените провокации и популистките опити за похищения върху службата.

На церемонията четирима чиновници на НСО бяха наградени за повсеместен значителен принос към активността на службата, за професионално осъществяване на значими служебни задания и за заслуга към националната сигурност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР