Националната разузнавателна служба на Турция (MIT) е увеличила своите външни

...
Националната разузнавателна служба на Турция (MIT) е увеличила своите външни
Коментари Харесай

Анкара: Държава без разузнаване спира да съществува

Националната разследваща работа на Турция (MIT) е нараснала своите външни разследващи действия през 2020 година, излиза наяве от отчет, показан от шефа ѝ Хакан Фидан.
Организацията е развивала дейна активност в сходство с ползите на Анкара в конфликтни зони и е нараснала разследващата си активност в чужбина. Тя е пренесла битката против тероризма на интернационалната сцена и е разкрила разследващи действия, ориентирани против турската страна. В допълнение Фидан акцентира, че техническото разузнаване е станало съществена част от активността на службата.
MIT е работил сполучливо против нови закани както в страната, по този начин и в чужбина и в подтекста на промените в интернационалната система през 2020 година на фона на пандемията от ковид.
Разузнавателната работа, по думите на Фидан, се „ стреми да сътвори тактика за смяна на играта, да създава нови способи в региона на разузнаването, да съчетава своите лични техники в светлината на измененията в света и да се приспособява към измененията гъвкаво и бързо ”.
 Project Syndicate: Разузнаването на Съединени американски щати предсказало COVID-19 Project Syndicate: Разузнаването на Съединени американски щати предсказало COVID-19
Разузнавателните служби попадат в новинарските заглавия нормално, когато не са си свършили работата. Това напомня някогашният старши слу...
Както акцентира вестник „ Сабах ”, президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган също придава огромно значение на активността на MIT и дефинира разузнаването като основен фактор за всяка страна, която се стреми да бъде международна мощ.
По думите му, „ всяка страна, която няма разузнаване, е предопределена да престане да съществува “.
„ Оперативната и разследваща поддръжка, предоставена от MIT, промени играта в Либия. Нарастващата сфера на въздействие в интернационалното разузнаване разреши на Турция да се трансформира в световна мощ на всички равнища “, сподели още президентът.
MIT постоянно прави трансгранични интервенции за битка с тероризма, изключително в Северна Сирия и Ирак. Съвсем неотдавна трима високопоставени членове на ПКК, виновни за разследващите и финансовите действия на терористичната организация, са били убити от турските сили за сигурност в интервенция на MIT в района на Метина в северен Ирак, разкриха източници от сигурността.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР