Националната разузнавателна организация на Турция (MIT) е заловила 19 терористи

...
Националната разузнавателна организация на Турция (MIT) е заловила 19 терористи
Коментари Харесай

Турското разузнаване арестува 19 терористи от ДАЕШ, планирал...

Националната разследваща организация на Турция (MIT) е заловила 19 терористи от Даеш/Ислямска страна в Северна Сирия, които са се подготвяли за терористична офанзива.

 

Според източници от сигурността, говорещи пред  Анадолската организация (AA), Даеш е основал специфична клетка за осъществяване на терористични офанзиви против личен състав на турските въоръжени сили (TSK) и турски институции в Северна Сирия.

 

След детайлно разузнаване и оперативната поддръжка на Масачузетския софтуерен институт, локални сили като Сирийската национална войска са направили интервенции в регионите на интервенцията на турската войска в северна Сирия „ Щит на Ефрат “ и „ Изворът на мира “.

 

По време на тези интервенции 19 терористи, един от които погубен, бяха хванати. По време на интервенцията бе открит и тайник с експлозиви, оръжия и муниции, които бяха конфискувани.

 IHA

Арестуваните терористи признаха, че са възнамерявали офанзиви против турските сили. Те са направили четири офанзиви против военти транспортни средства през август и септември.

 

През 2013 година Турция стана една от първите страни, които оповестиха Даеш/Ислямска страна за терористична формация.

 

Оттогава страната е била атакувана от терористичната група неведнъж, с над 300 убити и стотици други ранени при минимум 10 самоубийствени атентата, седем бомбени набези и четири въоръжени набези.

 

В отговор Турция стартира антитерористични интервенции в страната и чужбина, с цел да предотврати нови офанзиви.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР