Националната петролна компания на Саудитска Арабия Saudi Aramco ще построи

...
Националната петролна компания на Саудитска Арабия Saudi Aramco ще построи
Коментари Харесай

Саудитската Saudi Aramco започва строителство в Китай на крупна рафинерия

Националната петролна компания на Саудитска Арабия Saudi Aramco ще построи крупна петролна рафинерия и нефтохимически комплекс в Китай. Това се споделя в изказване на компанията, заяви ТАСС.

Производственият потенциал на рафинерията ще бъде 300 000 барела на денонощие, от които 210 000 ще се доставят от Saudi Aramco. Нефтохимическият комплекс ще може да създава годишно до 1,65 милиона тона етилен и 2 милиона тона параксилол.

Строителството на обектите стартира през второто тримесечие на тази година в град Панджин (провинция Ляонин, Североизточен Китай).Очаква се заводите да влязат в употреба до 2026 година.

Проектът се реализира от Huajin Aramco Petrochemical Company, взаимно дружество сред Saudi Aramco и китайските компании Norinco и Panjin Xincheng Industrial Group. Saudi Aramco има 30% дял в взаимното дружество, Norinco - 51%, Panjin Xincheng Industrial Group - 19%.

Споразумението за основаване на Huajin Aramco Petrochemical Company е подписано още през 2019 година, по време на визитата на престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман Ал Сауд в Пекин.
 Saudi Aramco желае да влага в планове за полутечен газ в чужбина, къде се насочва
Saudi Aramco желае да влага в планове за полутечен газ в чужбина, къде се насочва

Персоналът на компанията надвишава общо 70 хиляди души
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР