Националната педиатрична болница трябва да бъда изградена до две години

...
Националната педиатрична болница трябва да бъда изградена до две години
Коментари Харесай

Меджидиев: Детската болница трябва да е готова до две години и половина

Националната педиатрична болница би трябвало да бъда построена до две години и половина. Това съобщи служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев в ефира на БТВ.

Служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков разписа заповедта за одобрение на подробния организационен проект за бъдещата детска болница преди дни.

Теренът за детската болница е най-подходящ, тъй като е в относително екологичен район на София, разполага с 12 декара натурален парк, сподели Меджидиев. Комуникативно и добре ситуирана, обособен излаз и вход за коли за спешна помощ, обособен вход за пациенти. Теренът разрешава създаване на хотел и рехабилитационен център, като има и минерален извор. Има безусловно всички критерии, които основават изискванията за една съвременна детска болница, изясни министърът.

Болницата е обект от национално значение с предпочитано финансиране, съобщи Меджидиев и уточни, че е подписан оговор с Европейската капиталова банка, която ще подкрепи безплатно страната ни с правенето на разбора на педиатричните грижи.

По обявата работи: Георги Даскалов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР