Националната комисия за борба с трафика на хора, съобщава, че

...
Националната комисия за борба с трафика на хора, съобщава, че
Коментари Харесай

На 25 жертви на трафик помогнали през 2019 г от Комисията

Националната комисия за битка с трафика на хора, оповестява, че 25 жертви на трафик са получили поддръжка в профилираните услуги за потърпевши в градовете Бургас и Варна през 2019 година

От тях 19 са били експлоатирани полово, двама трудово, а четирима са въвлечени в трафик за насилствена милостиня. При част от случаите е подхванато и настаняване на потърпевши дами дружно с децата им (4 деца са били обгрижени), с оглед нуждата от отбрана.

През 2019 година 9 от получилите поддръжка са сполучливо интегрирани на пазара на труда.

Към сегашния миг в услугите към Комисията са настанени 8 пълнолетни лица и 2 деца дружно със своята майка.

През 2019 година в Администрацията на Националната комисия за битка с трафика на хора са постъпили и 77 сигнала за потърпевши лица, като 63 от тях касаят закононарушението трафик на хора.

30 от сигналите се отнасят за трафик за полова употреба, 15 за трудова, 10 за трафик за насилствена милостиня, 6 за висок риск от замесване в закононарушението и 1 по отношение на бременна жена за продажба на новородено.

Подадените сигнали за трафик се отнасят за 94 лица - официално и неофициално разпознати като жертви - от тях 44 мъже (включително 4 малолетни момчета и 3 непълнолетни) и 50 дами, от които малолетни девойки 6 и малолетни 3.

13 са потърпевшите от сходни закононарушения, измежду които нарушени трудови права, домашно принуждение, деца в риск и други

Комисията работи взаимно с неправителствените организации Фондация " SOS - фамилии в риск " и Асоциация " Деметра ", които дават опция за настаняване на възрастни и деца директно след завръщането им в страната при случаи на трансграничен трафик или при нужда в случаите на вътрешен трафик.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР