Националната художествена галерия представя съвременното китайско изкуство в изложбата История

...
Националната художествена галерия представя съвременното китайско изкуство в изложбата История
Коментари Харесай

Изложба на съвременно китайско изкуство представят в НХГ

Националната художествена изложба показва актуалното китайско изкуство в изложбата " История и реалност ". Над 10 художници разкриват с изразните средства на живописта, графиката и инсталацията гледните си точки върху предишното и сегашното на Китай и на света. Участниците в изложбата са известни модерни създатели от разнообразни провинции в Китай. Изложбата може да бъде прегледана до 18 ноември.

София

Цветовете. Израз на страст. Но в Китай те са отпратка и към философията на живота, и обръщение за бита.
Джао Ли, куратор на изложбата: Изложбата споделя за традициите в историята и по какъв начин те се трансформират в актуалност. От друга страна показва действителността и методът, по който размишляваме за нея. Концентрира се повече върху връзката с живота. Картините пресъздават най-битовата част в действителност и точно по този метод можем да забележим по какъв начин наподобява актуален Китай.


Със специфичния за китайската традиция туш художниците рисуват облиците на деца, пейзажи, планини, а връзката сред индивида и природата постоянно е на напред във времето.

Ю Рондъ, художник: Освен обичайните детайли, които виждате, ние, китайските създатели се опитваме да възприемаме част от творчеството и трендовете в Запада и точно посредством тази композиция сред двете съумяваме да разкрием най-истински себе си.
Освен картини посетителите ще могат да видят статуи, съоръжения и триизмерни произведения.
 © фотоси: БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР