Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) глоби Вашингтон

...
Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) глоби Вашингтон
Коментари Харесай

НХЛ глоби Вашингтон със 100 хиляди долара заради нарушаване на протоколите за COVID-19

Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ) санкции Вашингтон със 100 хиляди $ за нарушение на протоколите за против разпространяване на COVID-19 на Лигата.

Играчите на тима са били в стеснен контакт между тях без потреблението на защитни маски, което е нарушаване на разпоредбите за обществена отдалеченост.

— Washington Capitals (@Capitals)
От НХЛ публично не оповестиха имената на провинилите се, само че съветските медии разкриха, че хокеистите Александър Овечкин, Евгений Кузнецов, Дмитри Орлов и Иля Самсонов са измежду играчите, които нямат право да вземат участие в мачовете от НХЛ или тренировките поради нарушавания на протокола. Спортистите са били в една и съща хотелска стая в непосредствен контакт, което води до висок риск от заразяване с ковид.

Вашингтон е първият тим на НХЛ през този сезон, който е санкциониран за нарушение на протоколите против COVID-19.

Клубът разгласи в изказване, че управлението му е разочаровано от сходно държание на своите играчи, а Овечкин също съобщи, че съжалява за дейностите си.

Въпреки че не е оптимално допустимата санкция по протокола на НХЛ, солидната сума въпреки всичко може да послужи като предизвестие за тимовете, а Лигата към този момент отсрочи редица мачове заради опасения за заразяване с вируса.

A statement from the regarding the schedule
— Carolina Hurricanes (@Canes)
След отсрочване на мача от вторник сред Каролина и Нашвил Лигата съобщи, че програмата на Каролина е " замразена " най-малко до 23 януари, като петима играчи са в листата с отсъстващите поради ковид.

„ Като подобаваща защитна мярка, подготвителните уреди на тима са затворени. Решението влиза в действие неотложно, а залите ще останат затворени за играчите до последващо разпореждане “, се споделя в изказването на НХЛ.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР