Националната футболна лига (НФЛ) наложи глоби в размер на почти

...
Националната футболна лига (НФЛ) наложи глоби в размер на почти
Коментари Харесай

Глоби за 2 млн. долара за неносене на маски в НФЛ

Националната футболна лига (НФЛ) наложи санкции в размер на съвсем 2 милиона $ на петима треньори и техните тимове за неносене на защитни маски по време на мачовете от втория кръг на шампионата.

Пийт Керъл от Сиатъл Сийхоукс, Вик Фанджио от Денвър Бронкос и Кайл Шанахан от Сан Франциско 49ърс бяха санкционирани с по 100 000 $ за това, че в неделните мачове с Ню Инглънд Пейтриътс, Питсбърг Стийлърс и Ню Йорк Джетс надлежно даваха инструкции, без да са прикрили носа и устата си. Към тримата се причислиха и треньорите на Ню Орлиънс Сейнтс и Лас Вегас Рейдърс - Шон Пейтън и Джон Грудън, които също не спазвахи разпоредните на лигата за сигурност в дуела сред Сейнтс и Рейдърс в понеделник вечер.

Освен петте санкции от по 100 000 $, НФЛ наложи и спомагателни санкции от по 250 000 на всеки от петте тима, като по този начин общата сума доближи до 1 750 000 $. В началото на предходната седмица управлението на лигата изпрати до всички 32 тима прецизни написания в кои зони на терена носенето на маска е безусловно наложително и от кои лица би трябвало да се реализира то.

Единствено футболистите са освободени от маските, до момента в който всички останали членове на щаба край страничната линия би трябвало да бъдат с такива. "Безотговорното държание и игнорирането на маските и неспазването на физическа отдалеченост слага довършването на сезон 2020 под риск. По тази причина няма да се колебаем да постановяваме санкции на физически лица и тимове ", оповестиха от лигата по отношение на рекордните наказания.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР