Националната футболна лига (НФЛ) и собственикът на Лос Анджелис рамс

...
Националната футболна лига (НФЛ) и собственикът на Лос Анджелис рамс
Коментари Харесай

Сейнт Луис ще получи 790 млн. долара след преместване на отбор в Лос Анджелис

Националната футболна лига (НФЛ) и притежателят на " Лос Анджелис рамс " Стан Крьонке се съгласиха да платят 790 млн. $ на Сейнт Луис. Причината е преместването на отбора от Сейнт Луис в Лос Анджелис през 2016 година

Властите в града настояват, че неналичието на тима е коствала към 550 млн. $ на града и окръга, поради което заведоха дело за повече от милиард $.

Споразумението не включва заричане, че НФЛ ще разреши на Сейнт Луис да има различен тим в лигата в бъдеще. Все още не се знае и какъв брой от сумата от 790 млн. $ ще бъде платена от Крьонке и какъв брой от притежателите на другите тимове.

" Това историческо съглашение затваря дълга глава за нашия район, обезпечава стотици милиони долари за общността, а в това време заобикаля несигурността на правосъден развой ", се споделя в позиция от кмета на Сейнт Луис Тишаура Джоунс.

Властите не прецизират по какъв начин ще бъдат разпределени парите. Говорител на НФЛ заяви, че съглашението " съумява изцяло да позволи разногласието ".

Крьонке купи тима през 2010 година, а през 2016 година реши да го реалокира в Лос Анджелис. Той построи нов стадион в Ингълууд, на който сега играят " Рамс ", както и " Лос Анджелис чарджърс ", които се реалокираха от Сан Диего през 2017 година

" Рамс " е единственият клуб, спечелил трофеи в НФЛ в три разнообразни града. Тимът играе в Кливланд от 1936 до 1945 година, в Лос Анджелис в интервала 1946 - 1994 година и в Сейнт Луис сред 1995 и 2015 година, а от 2016 година още веднъж е в Лос Анджелис.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР