Националната банка на Австралия (National Australia Bank) съобщи, че неправомерно

...
Националната банка на Австралия (National Australia Bank) съобщи, че неправомерно
Коментари Харесай

Личните данни на 13 000 клиенти изтекоха от една от най-големите австралийски банки

Националната банка на Австралия (National Australia Bank) заяви, че непозволено са наранени персоналните данни на 13 000 души, клиенти на финансовата институция. Банката към този момент се свързва със лицата, чиито персонални данни са наранени в нарушаване с политиките за сигурност и дискретност.

Без позволение на клиентите техните персонални данни, включително имена, дати на раждане и данни за контакт, са качени на сървърите на две хостинг компании. Става въпрос за човешка неточност. Банката поема цялостната отговорност за случилото се, съобщи основният шеф за данните Гленда Крисп.

" Ние одобряваме извънредно съществено неприкосновеността на персоналния живот и отбраната на информацията на клиентите. Искрено се извиняваме на засегнатите лице ", уточни тя.

Банката към този момент е уведомила и регулаторните органи в страната за случилото се. При случая не са изтекли компрометирани данни като пароли и други. Клиентите не би трябвало да подхващат никакви бъдещи дейности с сметките си в банката.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР