Националната асоциация на тютюнопроизводителите настоява през 2021 г. браншът да

...
Националната асоциация на тютюнопроизводителите настоява през 2021 г. браншът да
Коментари Харесай

Тютюнопроизводителите искат помощ по схемата de minimis

Националната асоциация на тютюнопроизводителите упорства през 2021 година браншът да получи държавна помощ по схемата de minimis. Темата ще бъде дискутирана по време на днешното съвещание на Консултативния съвет по тютюна.

Тютюнопроизводителите не бяха включени при финансовото подкрепяне по трите Covid ограничения, които България приложи предходната година, с цел да компенсира разнообразни браншове в селското стопанство поради загубите от пандемията.

Причината – парите са европейски, а Европа не подтиква развъждането на тютюн. Затова от Националната асоциация на тютюнопроизводителите упорстват тази година секторът да бъде подкрепят по de minimis.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Търговските сдружения, с които тютюнопроизводителите са склю...

" Де минимис " е национална скица и считам, че е редно бранш " Тютюн " да бъде позволен за присъединяване по скица " Де минимис " и ние настояваме да бъдат позволени тютюнопроизводители, отглеждали тютюн през стопанската 2020 година ", сподели ръководителят на организацията Цветан Филев.

Общият размер на помощта по схемата " Де минимис ", която един фермер може да получи, е левовата равноценност на 25 000 евро за интервал от 3 поредни данъчни години.

" Минимална помощ " или de minimis, съставлява финансова помощ, която не нарушава или не заплашва в огромна степен конкуренцията, заради минималния си размер.

Съгласно регламентите на Европейската комисия, получените помощи по de minimis не могат да надвишават левовата равноценност на 200 000 евро за интервал от 3 бюджетни години (текуща бюджетна и предишни две).
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР