Националната асоциация на стрелците (National Rifle Association of America (NRA),

...
Националната асоциация на стрелците (National Rifle Association of America (NRA),
Коментари Харесай

Една от най-мощните лобистки групи в САЩ обяви фалит


Националната асоциация на стрелците (National Rifle Association of America (NRA), най-големият лобист в Съединени американски щати изпадна в неплатежоспособност.

Асоциацията е подала молба за неплатежоспособност пред съд в Тексас.

Групата съобщи, че възнамерява да напусне щата Ню Йорк, където е учредена през 1871 година, и да се причисли към нестопанска организация в Тексас в ход, наименуван Проект за независимост, се споделя в изказване, представено от медиите.

Като част от процедурата по неплатежоспособност, сдружението ще рационализира своите каузи и не възнамерява да уволни нито един от чиновниците си.

Съобщението идва след смяна на управлението и изказвания за неприятно финансово ръководство през последните години.

Държавният прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс заведе дело през август, обвинявайки висшето управление на Национална агенция за приходите в нарушение на законите, регулиращи нестопанските организации и потребление на милиони долари от запасите на организацията за персонална полза и данъчни измами.

Джеймс съобщи, че актуалните и някогашни водачи на Национална агенция за приходите " са открили просвета на неприятно ръководство ", като са облагодетелствали себе си, фамилията и приятелите, което е довело до загуба от над 63 милиона $ за три години.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР