Националната агенция за проходите получи акт от Комисията за защита

...
Националната агенция за проходите получи акт от Комисията за защита
Коментари Харесай

Над 10 години НАП не е правила нужното, за да защити информацията на гражданите?


Националната организация за проходите получи акт от Комисията за отбрана на персоналните данни за нарушаванията, които доведоха до теча на информация на над 4 милиона българи.

По информация на bTV измежду констатациите е записано, че в последните над 10 години данъчните не са подхванали нужните дейности за киберзащита.

От Национална агенция за приходите за момента отхвърлят коментар. Те имат няколко дни, с цел да оспорят констатациите.

Каква ще е санкцията за данъчните ще е ясно идната седмица - сигурно няколко милиона. Стои въпросът от кое място Национална агенция за приходите ще откри пари, с цел да я заплати.

Бюджетът на организацията е 231 милиона лв.. Повечето - за заплати. 30 милиона - за ток, вода и отопление. Към август огромна част от парите на институцията към този момент са изхарчени.

Финансовият министър Владислав Горанов беше безапелационен - страната няма да отпуска спомагателни пари на данъчните, с цел да си платят глобата.

„ Има пари задоволително - няма да се наложи дофинансиране на системата - не няма да се налага”, съобщи Горанов и добави, че няма да се отрази на бюджета.

„ Ще се отрази на ориста на тези терористи, които нападнаха системата”, сподели още финансовият министър.

На въпрос нужни ли са още оставки в Национална агенция за приходите след пробива Горанов съобщи:

„ Достатъчно кадрови промени направихме”.

Премиерът Борисов в този миг се провикна зад него с думите: „ Горанов, за милиард инвестиция няма да може да я видиш тази вечер, единствено това ще пуснат, знаеш какво им е казано”.

Според специалисти може да се наложи да се редуцира от по този начин наречената плаваща част от заплатите на чиновниците. А парадоксът е, че санкцията в последна сметка ще се върне в централния бюджет.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР