Националната агенция за приходите публикува списък с въпроси и отговори

...
Националната агенция за приходите публикува списък с въпроси и отговори
Коментари Харесай

НАП обяви как става получаването на държавна помощ от малкия и среден бизнес

Националната организация за приходите разгласява лист с въпроси и отговори за дребни и междинни предприятия, които желаят да употребяват държавна поддръжка за оборотен капитал. Тази стратегия е за фирмите, чиито обекти са били затворени поради противоепидемичните ограничения.  

Както е известно финансирането се дава посредством пренасочени средства от еврофондовете. Кандидатстването за тази поддръжка обаче не става по общоприетия път за еврофондове – посредством Информационната система за ръководство и наблюдаване на средствата от Европейски Съюз (ИСУН), а посредством портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите. „ След въвеждането на електронния автограф и данните към него, потребителят се пренасочва автоматизирано към ИСУН, където попълня заявката “, се споделя в известието на ведомството. Всеки консуматор би трябвало да има профил в системата.

Агенцията напомня също по този начин, че обекти, които са били затворени по решение на локални щабове, са отвън обсега на програмата и нямат право да получават финансова поддръжка.

Допустими са разноски за електрическа енергия и други месечни сметки, наем, ремонт на комерсиалния обект и други. Недопустими обаче са разноските за заплащане на данъчни отговорности и обслужването на банков заем.

За повече детайлности

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР