Националната агенция за приходите проверява оповестените данни по време на

...
Националната агенция за приходите проверява оповестените данни по време на
Коментари Харесай

НАП също започна проверка по изслушванията в комисията на Мая Манолова

Националната организация за приходите ревизира оповестените данни по време на съвещанията на парламентарната комисия за проверки, оповестиха от ведомството.

В взаимозависимост от резултатите от инспекциите е допустимо да се стигне до проверка, акцентират още от приходната организация.

Вчера от прокуратурата също оповестиха, че е почнала инспекция на изказванията, изнесени от предприемачите Светослав Илчовски и Иван Ангелов пред парламентарната комисия за проверка на ръководството в последните 10 години. Пред Българска телеграфна агенция представителят на основния прокурор Сийка Милева посочи, че дейностите на държавното обвиняване са почнали преди няколко дни.

При първото си явяване в парламентарната комисия Светослав Илчовски излезе с изказвания, че бил очевидец на подаряване на кюлче злато на Бойко Борисов от предприемачи, както и че знае коя е " Мата Хари ", снимала видеоклипа от спалнята на премиера в оставка като даже я назова поименно. След това промени тази информация и отхвърли да е виждал онлайн подаряване на кюлчета, а също и от информацията за дамата, снимала клипа от спалнята на Борисов. Илчовски твърди още, че е принуждаван да заплаща на властта отчисления от своя оборот и да подписва фиктивни покупко-продажби в полза на притежателя на компания " Градус " Иван Ангелов. Той от своя страна съобщи пред комисията, че е получавал подпомагане от Борисов за потвърждаване на достоверността на ветеринарна сертификация на продукция на компанията пред турските управляващи.

Междувременно комисията на Мая Манолова стартира съвещание и през днешния ден, с първа точка чуване на на министъра на районното развитие  в оставка Петя Аврамова във връзка с държавното дружество " Автомагистрали " ЕАД.

Преди това председателката Манолова заяви, че всички документи – сигнали и отчети, получени ог комисията до петък,миналата седмица, към този момент са изпратени до контролните органи: АДФИ, прокуратурата, Комисия за защита на конкуренцията, съответните министерства. Сигнали не престават да постъпват и през днешния ден, добави тя. Малко след началото на заседанието  стана ясно, че „ Булгартрансгаз “ не е изпратил обещания контракт за „ Турски поток “, а ББР е изпратил няколко странички обща информация. Депутатите предложиха Мая Манолова да заяви това на служебните министри.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР