Националната агенция за приходите (НАП) започна лятната си контролна кампания

...
Националната агенция за приходите (НАП) започна лятната си контролна кампания
Коментари Харесай

НАП стартира с проверките по Черноморието

Националната организация за приходите (НАП) стартира лятната си контролна акция за съблюдаване на данъчното и осигурително законодателство по българското Черноморие, заяви представителят на Териториалната дирекция на Национална агенция за приходите в Бургас Христо Узунов.

Основната цел, която си слагат данъчните, е добра фискална дисциплинираност, увеличение каузи на бизнеса, който непринудено съблюдава разпоредбите, равнопоставена бизнес среда и отчитане на действителни обороти. Под интензивно наблюдаване ще бъдат сложени над 2000 обекта по крайбрежието, ще се прави ежедневен мониторинг на тържища и борси, които доставят хотелите с храни и питиета.

Служители от звеното за фискален надзор ще правят изненадващи инспекции на хотели, заведения за хранене, магазини, атракциони, паркинги и други търговски обекти.

От Национална агенция за приходите още веднъж ще употребяват отдалечената връзка на всеки касов уред със сървърите си за разкриване на рискови търговци, чиито продажби доста се разграничават от нормалните. В рамките на акцията при осъществяването на контролни покупки интензивно ще се ползва способът „ скришен клиент “.

 istock istock
Данъчните инспектори ще правят и очевидни наблюдения, при които в границите на няколко дни в действително време се наблюдават продажбите като резултатите ще се съпоставят с предишни интервали.  

От НАП-Бургас прецизират, че акцията ще бъде извънредно прецизирана, тъй че да не се позволява напрежение по време на осъществяване на контролните дейности. Същевременно при определяне на съществени нарушавания, водещи до съзнателно ощетяване на бюджета, глобите ще бъдат прилагани в цялата им суровост.

По време на акцията ще се следи и дали сезонните служащи са назначавани с контракти, както и дали работодателите не ги ощетяват във връзка с работно време и възнаграждение.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР