Националната агенция за приходите извърши масови проверки в цялата страна

...
Националната агенция за приходите извърши масови проверки в цялата страна
Коментари Харесай

НАП с проверки в цялата страна в нощта на студентския празник

Националната организация за приходите извърши всеобщи инспекции в цялата страна по време на студентския празник – 8 декември. Само за една нощ чиновниците от звеното за фискален надзор са ревизирали 67 обекта в региона на София, Пловдив, Хасково, Благоевград, Гоце Делчев и курортните комплекси Банско и Добринище. Целта е да се наблюдава отчитането на приходите и издаването на касови бележки при заплащането на артикули или услуги. Това оповестиха от пресцентъра на Национална агенция за приходите.

В рамките на инспекциите данъчните инспектори са създали контролни покупки, приложили са така наречен прийом " скришен клиент ", както и очевидно и скрито наблюдаване в заведения и хотели. За нощта против 9 декември фискалните контрольори са открили общо 21 нарушавания, като 5 от тях са осъществени единствено в един от обектите - хотелски комплекс край Гоце Делчев. Най-честите нарушавания, които са установили проверяващите са неиздаване на касови бележки, разминаване сред маркираните на касовия уред суми и наличностите в касата. В един от тестваните заведения за хранене данъчните са се натъкнали и на погрешно отчитане на понижената Данък добавена стойност ставка при продажбата на алкохол.

От Национална агенция за приходите припомнят, че е значимо всеки консуматор да изиска своята касова записка при направена покупка. Освен, че това е неговата гаранция за стоките и услугите, които купува, е и поръчка за дейна гражданска позиция против укриването на доходи и нелоялна конкуренция.

Сигнали за неиздаване на документ за продажба, жителите могат да подават на телефони: 02 9859 6801 или 0700 18 700 на цена, съгласно цената на съответния оператор. Повече информация за опциите за връзка с приходната организация може да се откри в уеб страницата на Национална агенция за приходите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР