Националната агенция по приходите пусна номерата, на които може да

...
Националната агенция по приходите пусна номерата, на които може да
Коментари Харесай

НАП публикува номерата, на които може да се получи информация за изтекли лични данни

Националната организация по приходите пусна номерата, на които може да се получи информация за изтекли персонални данни. За да ползвате услугите на Информационния център на Национална агенция за приходите от чужбина, е належащо да наберете номер (+359/2) 9859 6801.

На единния телефонен номер за цялата страна 070018700 жителите и представителите на компании могат да получават настояща данъчна и осигурителна информация, оповестяват от Национална агенция за приходите. Телефонното позвъняване е на цената на градски диалог от цялата страна за клиентите на стационарни телефони. Обажданията от мобилни телефони към телефон 070018700 се заплащат по общоприетата цена на съответния мобилен оператор.

Запитвания могат да се изпращат и на имейл адрес: [email protected]

Експертите на Агенцията дават отговори на въпроси, свързани с декларирането и заплащането на налози и наложителни осигурителни вноски, периодите за подаване на заявления и заплащане на отговорности. По телефона ще може да се получи още информация за методите на заплащане, банковите сметки и нужните платежни документи, както и за попълването на данъчните и осигурителни заявления и формуляри. Клиентите на Национална агенция за приходите могат да създадат и информация за здравно-осигурителния си статус по телефона или да получат инструкции по какъв начин да употребяват електронните услуги, предоставяни от Национална организация за приходите.

Всички клиенти на Агенцията, които имат ПИК, могат да вършат информация за дължимите си налози и осигуровки посредством позвъняване на телефон 070018700. Клиентите могат да получат също подпомагане и уточнения във връзка декларирани от тях и за тях данни пред Национална агенция за приходите. Единственото изискване е те да се разпознават посредством своя ЕГН или ЕИК по БУЛСТАТ и последните четири числа на персоналния си код.

На телефон 070018700 не могат да се вършат информации за дължимите локални налози и такси (данък здания, такса смети и налозите върху транспортните средства) защото от началото на 2006 г. те се обслужват от общинската администрация, а не от Национална агенция за приходите.

За повече информация за локалните налози и такси, свържете се с общинските отдели "Местни налози и такси " в София или изтеглете лист с телефоните на общинските служби отвън столицата.

Повече може да видите и в брошурата "Информационен център на Национална агенция за приходите ".

Както е известно, към този момент е налично приложението на Националната организация за приходите (НАП), посредством което всеки жител може да разбере дали негови персонални данни са станали обект на неоторизиран достъп.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР