Националната агенция по приходите продава на търг луксозна двуетажна административна

...
Националната агенция по приходите продава на търг луксозна двуетажна административна
Коментари Харесай

НАП продава луксозна офис сграда

Националната организация по приходите продава на търг първокласна двуетажна административна постройка в Пловдив и 11 паркоместа в Пампорово. Административната постройка се намира в Северната индустриална зона на града, на ул. „ Георги Бенев “ 9, в съседство с приватизираната оризарна. Имотът е с разгърната застроена повърхност 84 кв. м. Първоначалната тръжна цена е 133 800 лева

Лъскавият офис е благосъстоятелност на " Райс Груп " ООД, със съдружници Борис Иванов и синовете му Атанас и Светослав Иванови. Иванов старши е някогашен шеф на оризарната, преди да бъде раздържавена. След като бе освободен от работа, той си направи частна фабрика за преправка и пакетаж на ориз и бобови и мелница за брашно, които са ситуирани сред селата Бенковски и Войсил. Складът на едро и пакетажния завод на " Райс Груп " ООД са в Пловдив.

Семейната компания е била бенефициер по Програмата за развиване на селските региони /2007-2013 г./ Има извоюван план за " Повишаване на потенциала за предпазване и сушене на оризова арпа ", който е субсидиран с 263 078 лева Според фирмения портал ДАКСИ, сдружението няма данъчни отговорности. Защо административната му постройка се продава от Национална агенция за приходите, не е ясно. Търгът за нея ще се състои на 27.09.2019 година в постройката на Търговско дружество на Национална агенция за приходите Пловдив на ул.„ Скопие ” № 106, бл.2. Оглед преди този момент ще се прави от 2 до 13 септември на ул. „ Георги Бенев “ 9.

Единадесетте паркоместа, които Национална агенция за приходите продава, са в закрития гараж на Административната постройка в к.к. Пампорово. Площта им варира от 15 до 19,68 кв. м., а цените са надлежно от 7 500 до 9 000 лева Огледите са планувани от 2 до 10.09.2019 година

От Национална агенция за приходите прецизират, че с приходите от провежданите търгове се покриват отчасти или изцяло обществени отговорности на притежателите им. В дирекция „ Събиране “ при Търговско дружество на Национална агенция за приходите Пловдив за първите шест месеца на 2019 година са извършени 428 търга с скрито или очевидно наддаване, като осъществените продажби са за 3 536 801 лева Към сумата са включени доходи от продажбите на поземлени парцели, движими движимости, МПС, както и от възлагане на съсобственик.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР