Националната агенция по приходите e запорирала мажоритарните пакети в Ню

...
Националната агенция по приходите e запорирала мажоритарните пакети в Ню
Коментари Харесай

НАП е запорирала акциите на Божков в лотарийните фирми

Националната организация по приходите e запорирала мажоритарните пакети в " Ню геймс " и " Евробет ", благосъстоятелност на арестувания в Обединените арабски емирства хазартен необут Васил Божков, оповестява " Капитал ".
Според изданието, още на 6 февруари данъчните са наложили запори върху дялове на две от фирмите на хазартния необут, посредством които се държат контролните пакети в " Ню геймс ", която провежда " Национална
лотария ", " Евробет " - притежател на " Лотария България " и на сдружението, което се води притежател на самолета на Васил Божков. Основанието за запорите е " хипотетични обществени вземания ". Това би трябвало да значи, че при инспекция или проверка Национална агенция за приходите е разкрила евентуални данъчни нарушавания, за които занапред ще издава акт, а предварителната обезпечителна мярка има за цел да се резервира имуществото, което вероятно би могло да бъде употребявано, с цел да се погаси задължението към страната.
Национална агенция за приходите е наложила запор и на " Евробет партнърс ". Това е сдружението, което има 51% от " Евробет ", като останалите 49% са на гръцката Intralot, следена от Сократис Кокалис. " Евробет " провежда другата частна " Лотария България ". В " Евробет партнърс " Божков има 52% през " Диджитъл сървисиз " и още 10% през " Сигуро ". По 10% имат още и сдружения на другите упрекнати за присъединяване в незаконната му група Александър Тумпаров и Борис Бекяров, както и Елена Динева, за която самият Божков говореше като за " жена ми " около претърсванията на офисите на фирмите и жилищата му от прокуратурата, осведоми " Капитал ".
Запорите ще доведат само до ограничение на опциите на Васил Божков да се разпорежда с дяловете си.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР