Националната администрация по безопасност на движението по пътищата на САЩ

...
Националната администрация по безопасност на движението по пътищата на САЩ
Коментари Харесай

САЩ разследва още един инцидент с автопилота на Tesla

Националната администрация по сигурност на придвижването по пътищата на Съединени американски щати проверява следващата злополука с автомобил на Tesla, в която се допуска, че е употребен автопилот.

Катастрофата е станала отвън Лансинг, Мичиган, когато лидер на Tesla Model Y се е блъснал в полицейския патрулен автомобил. Полицията в Мичиган съобщи по случая, че по време на злополуката лидерът на Tesla-та е употребявал Autopilot, усъвършенстваната система за подкрепяне на лидера (ADAS) на Tesla. В злополуката няма ранени или потърпевши, само че държавното управление изпраща проверяващи на място, които да открият по какъв начин автопилотът може да е съдействал за злополуката.

„ NHTSA е наясно с случая с транспортно средство на Tesla наоколо до Лансинг, Мичиган “, съобщи представител в изказване. „ В сходство с бдителния контрол на NHTSA и засиления надзор на сигурността на всички моторни транспортни средства и съоръжение, в това число такива с автоматизирани технологии, ние сформирахме специфичен екип за следствие на произшествия, в които са намесени автоматизирани системи, с цел да проверяваме случая. “

Това е най-скорошната злополука с автомобил на Tesla, която ще бъде разследвана от федералните сътрудници. NHTSA изпрати екипи за следствие на сходни произшествия с присъединяване на коли Tesla, които се случиха през последните седмици в Хюстън и Детройт. Местните правозащитни органи обявиха, че не имат вяра Autopilot системата да е намесена в злополуката в Детройт, само че те към момента не са взели същото решение за случая в Хюстън.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР