Национална конференция на тема Ресурсният учител – значим фактор за

...
Национална конференция на тема Ресурсният учител – значим фактор за
Коментари Харесай

Министърът на образованието участва в конференция за ресурсните учители

Национална конференция на тематика " Ресурсният преподавател – важен фактор за приобщаващото обучение " под патронажа на Министъра на образованието и науката стартира в 13.30 ч. в Нова постройка на ПУ " Паисий Хилендарски ". Организатори на събитието са Педагогическият факултет и Университетския център за кариерно развиване на висшето учебно заведение, заяви проф. д.п.н. Дора Левтерова, шеф на центъра. Във форума ще се включи и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Конференцията е отдадена на значимостта и нуждата от ресурсни учители в процеса на приобщаващо обучение. Ще се дискутират проблеми, свързани с подготовка, подготовка, професионалното им и кариерно развиване. Специален фокус се слага на екипната активност сред ресурсния преподавател и другите педагогичен експерти, родителите  и представителите на разнообразни общности и институции, изясни проф. Левтерова.

В програмата на министър Красимир Вълчев за деня е планувано посещаване в Младежкия център, където ще бъдат показани положителни образци и практики, свързани с неофициалното обучение. Министър Вълчев ще организира работна среща и с шефовете на просветителни институции и представители на обществените сътрудници.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР