Национална компания Железопътна инфраструктура (НКЖИ) прекрати договора с изпълнителя на

...
Национална компания Железопътна инфраструктура (НКЖИ) прекрати договора с изпълнителя на
Коментари Харесай

Още един договор за 120 млн. лева за модернизация на 23 км жп релси е спрян

Национална компания „ Железопътна инфраструктура ” (НКЖИ) приключи контракта с изпълнителя на плана за рационализация на жп линията от София до Елин Пелин, оповестиха от пресцентъра на Министерството на превоза и известията.

Договорът е с българо-унгарския консорциум, на стойност 120 млн. лева без Данък добавена стойност и включва планиране, строителство и доставка на материали за 23-километровия железопътен сектор.

Първоначалните периоди за довеждане докрай на обекта са били до края на 2020 година От датата на пускане на контракта фирмата-изпълнител е правила главно доставки на материали, а действителният физически прогрес за строителните действия е едвам 43%, прецизират от Министерството на превоза и известията.

В къси периоди НКЖИ ще разгласи нова процедура за строител на жп линията.

Министерство на превоза и известията и НКЖИ направиха инспекции по всички контракти за рехабилитация на железопътни линии в страната. Резултатите от тях демонстрират доста ниски равнища на физическо осъществяване за по-голямата част от договорите, подписани от 2019 година до края на 2021 година

По предписание на министър Николай Събев НКЖИ ще ускори контрола на строителните действия и качеството на осъществяване на обектите. Компанията няма да утвърждава постъпили претенции за актуализация на стойностите на към този момент подписани контракти за строителство, в следствие от извършени публични поръчки. В случай, че фирма-изпълнител заявява неспособност да извършва договорните си връзки, ще се преглежда и разновидността за прекратяването му.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР