Национална компания Железопътна инфраструктура (НКЖИ) прекрати договора с изпълнителя на

...
Национална компания Железопътна инфраструктура (НКЖИ) прекрати договора с изпълнителя на
Коментари Харесай

Събев бастиса жп договор за 120 млн.

Национална компания „ Железопътна инфраструктура ” (НКЖИ) приключи контракта с изпълнителя на плана за рационализация на жп линията от София до Елин Пелин, оповестиха от пресцентъра на Министерството на превоза и известията.

Договорът е с българо-унгарския консорциум, на стойност 120 млн. лева без Данък добавена стойност и включва планиране, строителство и доставка на материали за 23-километровия железопътен сектор.

Първоначалните периоди за довеждане докрай на обекта са били до края на 2020 година

От датата на пускане на контракта фирмата-изпълнител е правила главно доставки на материали, а действителният физически прогрес за строителните действия е едвам 43%, прецизират от Министерството на превоза и известията.

В къси периоди НКЖИ ще разгласи нова процедура за строител на жп линията.

Министерство на превоза и известията и НКЖИ направиха инспекции по всички контракти за рехабилитация на железопътни линии в страната.

Резултатите от тях показвали доста ниски равнища на физическо осъществяване за по-голямата част от договорите, подписани от 2019 година до края на 2021 година

НКЖИ няма да утвърждава постъпили претенции за актуализация на стойностите на към този момент подписани контракти за строителство, в следствие от извършени публични поръчки. В случай, че фирма-изпълнител заявява неспособност да извършва договорните си връзки, ще се преглежда и разновидността за прекратяването му.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР