Национална агенция за приходите извършва проверки на 861 фирми, получили

...
Национална агенция за приходите извършва проверки на 861 фирми, получили
Коментари Харесай

НАП проверява 861 фирми, получили COVID помощи

Национална организация за приходите прави инспекции на 861 компании, получили финансова помощ по първа и втора фаза на програмата за поддръжка на оборотен капитал.

Общо по двете етапи на прогнрамата са подкрепени над 6800 сдружения, като 4622 от тях са от ресторантьорския бизнес, оповестяват от приходната организация.

Припомняме, че по-рано денем от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията се оплакаха, че приходната организация е почнала " всеобщ напън " за връщане на суми, получени от българския бизнес като поддръжка в резултат на рестриктивните мерки против разпространяването на COVID-19, откакто сумите към този момент са били утвърдени и отпуснати.

От ведомството прецизират, че инспекциите целят да открият дали са спазени всички условия и условия за приемане на финансовата помощ, както и дали получените средства са усвоени в цялостен размер и изразходвани по предопределение.

Към момента е ясно, че 66 от проверяваните сдружения не са показали доклад за изпълнената активност, изложение на осъществените разноски и декларация за липса на друго обществено финансиране. В случай, че компаниите не подадат доклад и декларация за липса на друго обществено финансиране, разноските няма да бъдат верифицирани и ще се наложи сдруженията да възстановят получената помощ, напомнят от Национална агенция за приходите.

От организацията допълват, че са дали опция на фирмите, получили помощ, сами да създадат инспекция за възможни неточности и грешки и в случай че открият такива, да ги поправят навреме.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР