Националката Лора Китипова започна тренировки с новия си отбор Прометей

...
Националката Лора Китипова започна тренировки с новия си отбор Прометей
Коментари Харесай

Лора Китипова за националния отбор, жаждата за волейбол и новия сезон

Националката Лора Китипова стартира тренировки с новия си тим Прометей (Камянске), като бе посрещната топло от съотборничките си. Съставът продължава заниманията си на цялостни обороти след идването на българската състезателка. Разпределителката се причисли към украинския първенец след лагер с " лъвиците ".

Китипова даде първото си изявление пред пресслужбата на клуба, като описа за подготвителния лагер с българския народен тим, жаждата за волейбол и упованията за идния сезон.

Лорa, показа първите си усещания след идването си във ВК Прометей.

Бях горещо посрещната и се настаних в прекрасен апартамент. Всички тук са другарски настроени и доста положителни. Като цяло имам хубави усещания.

Защо се причисли към тима в този момент?

Бях на двумесечен подготвителен лагер с българския народен тим. Не играхме публични мачове - треньорът искаше да влезем в оптимална форма. В последна сметка не тренирахме дълго време поради пандемията от ковид.

Как минаха заниманията?

Беше мъчно, тъй като за последните 14 години не съм имала повече от 20 дни отмора. И поради COVID-19 трябваше да пропуснем цели три месеца. Честно казано, към момента не съм в най-хубавата си форма. И тук първоначално ще ми е мъчно, само че мисля, че ще се приспособявам бързо.

По-рано в изявлението ни казахте, че си жадна за волейбол. Може ли подготвителният развой да успокои жаждата най-малко на половина?

Не, страстите и адреналинът в мачовете нямат нищо общо с тренировките. Обичам да играя повече, в сравнение с да упражнявам.
View this post on Instagram

A post shared by (@lora.kitipova) on Aug 14, 2020 at 1:35pm PDT

Какви са упованията ти за сезона?

Да спечелим шампионата, Купата на Украйна и да стигнем допустимо най-далече в Шампионската лига.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР