Националите по волейбол допуснаха тежка загуба с 0:3 (-23, -23,

...
Националите по волейбол допуснаха тежка загуба с 0:3 (-23, -23,
Коментари Харесай

Резервите на Иран разкриха слабостите на България

Националите по волейбол позволиха тежка загуба с 0:3 (-23, -23, -21) от Иран в среща от 14-ия кръг на Лигата на нациите по волейбол за мъже. В пловдивската зала " Колодрума " българите бяха надиграни от класиралия се към този момент за финалите на шампионата противник, който излезе с най-вече аварийни състезатели.
 Националите по волейбол обърнаха Съединени американски щати в Лигата на нациите
И трите гейма се развиха по подобен метод, като до втората техническа пауза двата отбора се движеха напълно близо един до различен, само че в края Иран показваше повече централизация и по този начин съумя да завоюва всеки един от тях.

Играчите на Силвано Пранди могат да съжаляват най-вече за изгубения трети гейм, защото в него водеха с 15:11, само че персите дадоха отговор със серия от 4 против 1 точки, с която понижиха до 15:16, а по-късно и изравниха при 19:19.

Най-резултатен за спечелилите беше Мохамадджавад Манавинежад с 14 точки. С 11 остана Масуд Голами.

За България Цветан Соколов наниза 19 точки, а с 9 остана Мартин Атанасов.

В неделя България завършва присъединяване си в шампионата с мач против Сърбия, до момента в който по-рано денем Иран играе със Съединени американски щати.

“Волейболът е игра на взаимоотношението. Истината е, че Иран през днешния ден бе доста по-добър съперник от Съединени американски щати през вчерашния ден. Днес играхме по-добре от през вчерашния ден, само че и разликата при противниците ни бе доста огромна. Играхме по-добре на посрещане и в офанзива и връзката ни бе по-добра. Иран обаче играе доста, доста добър волейбол. Това е най-силният противник, който срещнахме досега в шампионата.

Съгласен съм, че през днешния ден ни липсваше страст. Но ние към момента не сме тим, а по-скоро група от играчи. Когато станем тим, тогава ще се появят и тези страсти. Мисля обаче, че през днешния ден получихме един добър урок и ще има неща, върху които да се замислим. Все още имаме доста огромни пропуски при метода, по който нападаме, по метода, по който контраатакуваме и при метода, по който се оправяме с леките топки - нещо, което Иран владее чудесно. Това на нас ни куца.

Имам концепция на кои играчи ще разгадавам на олимпийската подготовка, само че ще разглася техните имена, когато му пристигна времето ”, разяснява селекционерът Силвано Пранди.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР