Националите по спортна гимнастика вече са започнали подготовка за европейското

...
Националите по спортна гимнастика вече са започнали подготовка за европейското
Коментари Харесай

Гимнастиците взеха наградата за Отбор на месеца

Националите по спортна гимнастика към този момент са почнали подготовка за европейското състезание през април в Швейцария, а младежите Божидар Златанов, Теодор Трифонов, Даниел Трифонов, Здравко Добрев и Раян Радков, които завоюваха исторически бронзови медали в отборната конкуренция на шампионата на Стария континент в Мерсин (Турция) през декември бяха отличени за тим на месеца в анкетата на спортните редакции.

Гимнастиците събраха 12 гласа, а с 10 гласа на второ място е футболният тим на ЦСКА за достойното си показване в шампионата Лига Европа и успеха на италианския гранд Рома.

Президентът на БФГимнастика Красимир Дунев съобщи, че състезателите не са излизали от форма и подготовката продължава.

"Искам да благодаря на публицистите, които са дали своят вот за нас. Надявам се един ден са сме и тим на годината. Предстои европейско състезание за мъже и дами в Швейцария. През март ще има и държавно състезание. Надявам се всички да са здрави и да имаме триумфи и за напред ", сподели Дунев.

Старши треньорът на националния тим Милко Танкушев е удовлетворен от представянето в Мерсин.

"Да се надяваме на още прелестни мотиви с тези прелестни деца и да се гордеем с техните триумфи. те направиха една сериозна подготовка с изискванията на сериозна конкуренция. За първи път от много години ние имахме проблеми да образуваме състав, тъй като разполагаме с доста положителни деца в тази възраст. При положения от тях голям труд аз бях уверен, че ще реализираме нещо. За множеството от тях това беше първо огромно съревнование, липсва им опит и напрежението им пристигна допълнително, изключително последния ден. Не взеха медали на финалите единствено поради неналичието на опит ", сподели Танкушев.

Теодор Трифонов тази година минава във възраст мъже и към този момент от две седмици се приготвя с националите въз основата на "Раковски ".

"За мен това беше трето и последно европейско състезание при младежите. В многобоя позволих неточности на халки и останах пети, пети съм и на успоредка. Мисля, че съм подготвен за прекосяването при мъжете. По-трудно ще ми бъде с физическата подготовка, тъй като съчетанията на халки и успоредка се усложняват към този момент ", сподели Трифонов, който е от Търговище.
В неговия град залата е дребна и обитава два клуба от спортна гимнастика, един по художествена гимнастика и един по скокове на батут.

"Залата е дребна, упражняваме по график. Но не мога да упражнявам на земя да вземем за пример и постоянно се пазим от бухалките или от някоя топка. Скоро й направиха ремонт и най-малко има отопление ", сподели още гимнастикът.

Красимир Дунев съобщи, че в зала "Раковски " изискванията за подготовка за "уникални ", само че в другите зали не е по този начин. В Пловдив да вземем за пример има хубава зала, само че сега там температурата е 8 градуса.

Дунев още веднъж прикани за актуализиране на Наредбите на Министерството на спорта за наградите, защото младежите и девойките не получават финансови бонуси, а при тях конкуренцията е даже по-голяма.

"Бюджетът на федерацията е същият от предходната година. Надявам се на триумфи на европейското състезание и на олимпийските игри от Дейвид Хъдълстоун, който има квота за Токио. Надявам се и на втора квота от Йордан Александров. Парите за клубовете са двойно по-големи тази година, което е похвално, тъй като има клубове, които изнемогват. Но на федерациите парите са същите ", разяснява Дунев.

Милко Танкушев разкри, че има проблеми с подготовката на Димитър Димитров, който има доста сериозен капацитет на прескок и земна гимнастика. Той се приготвя в Благоевград и не може да бъде притеглен в София заради липса на средства. Мъжете приключиха пети отборно на европейското състезание в Мерсин, само че за тях няма награда от Министерството на спорта.
"Искаме да го запазим за спорта. Той има капацитет на прескок и земя, само че няма средства за финансиране на подготовката му в София ", сподели Танкушев.

Йордан Александров сега е в Съединени американски щати, само че се чака да се върне в България в средата на февруари, а Дейвид Хъдълстоун към този момент е възобновен от травма на врата.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР